Rookluik / RWA sturingen

De brandweer is de enige instantie die gebruik mag maken van de rookluiken / RWA indien deze niet direct wordt geschakeld door de brandcentrale.

In geval van giftige gassen kunnen ontstaan door de brand in uw onderneming dan wordt de brandcentrale rechtstreeks gekoppeld aan de RWA om ervoor te zorgen dat u en uw personeel deze giftige gassen niet opnemen.

In alle andere gevallen mag u dit zelf niet gebruiken want door het openen van de RWA geeft u de bestaande brand extra zuurstof. Zuurstof is 1 aspect van de vuurdriehoek wat een brand nodig heeft om te groeien.

De brandweer bedient de RWA enkel als de brand onder controle is om de zichtbaarheid te vergroten en de evacuatie te vergemakkelijken. Zo wordt ook verdere rookschade beperkt.

Medo Brandbeveiliging kan u helpen met het herstellen van bestaande rookluiken alsook plaatsen van nieuwe sturingen.

TIP : Dankzij het jaarlijks onderhoud dat wij voor u kunnen voorzien, blijft deze sturingen up-to-date. Zo verzekert u zich dat als men de RWA ooit nodig zou hebben, deze in perfecte staat van werking bevindt. En zo dus uw rookschade kan beperken.

Medo Brandbeveiliging gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.