Brandwerende doorvoeren

Het uitgangspunt van brandveiligheid is compartimentering. Compartimenteren is het opdelen van een gebouw in kleinere stukjes, brandcompartimenten. De brand mag binnen de gestelde tijdsduur niet buiten het brandcompartiment treden en verder uitbreiden. Een compartiment wordt begrensd door vloeren en wanden. Deze bouwdelen moeten voldoen aan een bepaalde brandwerendheid en hier maken de aansluitingen, voegen, naden en doorvoeren een belangrijk deel van uit. De details bepalen de effectiviteit bij het brandveilig bouwen.

Om de brandweerstand van een wand te waarborgen, is het van essentieel belang dat alle onvermijdelijke doorboringen (elektrische kabels, leidingen voor fluïda, luchtkanalen, schakelaars, stopcontacten, …) die erin aanwezig zijn, correct afgedicht worden. Zoniet heeft het voorzien van een wand met brandwerende prestaties slechts weinig zin. Als de wand brandwerend moet uitgevoerd worden, geldt dit met andere woorden ook voor haar doorvoeringen.

Voor elk type wand en type doorboring zijn er andere oplossingen. Deze gecertificeerde oplossingen die wij u kunnen aanbieden in samenwerking met de fabrikant “Nullifire “ zijn uitvoerig getest door onafhankelijke testlaboratoria.  Wij van Medo Brandbeveiliging zijn ook erkende installateur van de producten van het merk Nullifire.

Wij weten precies hoe wij deze producten moeten aanbrengen zodat deze voldoende EI waarde hebben om in orde te zijn.

Medo Brandbeveiliging gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.