Axiale haspels

Het blusmiddel wat uit de brandslanghaspel komt is water, gewoon leidingwater. Met dit blusmiddel kan alleen de brandklasse A geblust worden. Komt water in aanraking met een brandbare vloeistof kan dit resulteren in een geweldige steekvlam (vlam in de pan) of dat de vloeistof op het water gaat drijven.

Bij gasbranden kan het water alleen gebruikt worden om de omgeving nat te houden, geen bestrijding maar brandbeperking. Bij een metaalbrand waar bijvoorbeeld magnesium het brandend metaal is kan contact met water resulteren in een zeer felle, explosieve vlam.

Kijk natuurlijk ook uit bij branden waarbij sprake is van elektriciteit. Water en elektriciteit gaan niet samen.

Dit blusmiddel wordt vooral gebruikt voor branden met grote warmtestraling en dus moeilijk te benaderen zijn.

Men kan de haspels verkrijgen in zowel 20 als 30 m en niet vast of zwenkbare uitvoering.

TIP : Vanaf oppervlaktes groter dan 500m2 wordt er vaak geopperd om haspels te plaatsen op strategische posities zodat men met de lansen ieder hoek van de onderneming kan bereiken.

Jaarlijks verplicht onderhoud door middel van technische keuring , flow + static test. Om de 5 jaar verplichte debiettest uit te voeren. Onderhoudscontract aan te vragen bij Medo Brandbeveiliging.

Uiteraard zijn er ook haspelkasten verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen alsook de verschillende toebehoren zoals DSP koppelingen en muurhydranten.

Haspelkasten zorgen ervoor dat de haspels beter beschermd worden tegen roest en in betere staat blijven. Sommigen vinden het esthetische aspect ook fijn omdat het mooier tuint. Men kan hier kiezen uit haspelkasten met 1deur. Hierin bevat enkel de haspel zelf. Er is ook een 2 deurs haspelkast waarbij men extra deur / plaats voorziet om een brandblusser te plaatsen.

Voor buiten gebruik raden wij dan ook een geïsoleerde haspelkast met verwarming aan om het water in de leidingen zo goed mogelijk te beschermen.

Muurhydranten en DSP koppelingen bieden aparte aansluitingen voor persslangen met lans. Meestal dient dit voor het afnemen van grotere hoeveelheden water en / of gebruikt de brandweer dit om hun eigen persslangen aan te koppelen.

Medo Brandbeveiliging gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.